Bijenwas (biologisch geel)

14,95

Excl. BTW: €12,36

Excl. BTW:
€12,36
Model:
100 gr pouch
Levertijd:
1-2 werkdagen
Merk:
Natural Heroes

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
  • Ideaal voor gebruik als ingrediënt in lippenbalsems of lotions
  • 100% puur, biologisch en onbewerkt
  • Voedende werking door aanwezige esters, vetzuren en vitamine A
  • Bijenwas is zeer lang houdbaar

Bij-zondere was

Gele bijenwas is de onbewerkte was zoals de bijen die maken. In de eerste instantie is de was kleurloos en doorzichtig als het uit het lichaam van de bij komt, maar de bijen voegen er pollen en propolis aan toe waardoor het z'n mooie gele tot goudbruine kleur krijgt. Het verschil met de witte bijenwas is dat bij de gele bijenwas de kleur niet is onttrokken en de propolis en honing bewaard is gebleven.

Net als honing heeft bijenwas de eigenschap dat het lang houdbaar blijft. Het heeft van nature een zuiverende werking en helpt daardoor goed om het herstellend vermogen van de huid te ondersteunen.

Bijenwas wordt meestal toegevoegd aan crèmes en lotions voor iets meer stevigheid, omdat het pas bij hogere temperaturen smelt (rond de 65ºC), maar omdat het ook geweldig werkt als moisturizer is het op zich een waardevol ingrediënt.

Het gebruik van bijenwas

Bijenwas is ideaal om te gebruiken als ingrediënt in zelfgemaakte lippenbalsems en lotions. Het maakt je product makkelijker in gebruik doordat het wat steviger en dikker wordt.

Bijenwas moet eerst verhit en gesmolten worden voordat je het kunt gebruiken in verzorgingsproducten. Doe dit au bain-marie zodat de was niet te heet wordt. Zodra de was vloeibaar is, voeg je de andere oliën die je in je product wilt toe en verwarm je alles nog eventjes (als je een koude olie aan de bijenwas toevoegt stolt het namelijk gelijk weer en kun je het niet meer mengen). Giet vervolgens in een glazen potje of flesje, laat even afkoelen en je product is klaar voor gebruik!

Proefdiervrij - Vegetarisch - Biologisch - Vrij van (synthetische) parfum

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder