allesreiniger Lavendel en rosemary

3,80

Excl. BTW: €3,14

Excl. BTW:
€3,14
Model:
lavendel & rosemary
Levertijd:
1-2 werkdagen
Merk:
Marcels Greensoap

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Allesreiniger Lavendel & Rozemarijn
Geconcentreerde Allesreiniger gebaseerd op plantaardige zepen. Met zeer krachtige ontvettende en vuil verwijderende werking voor de grondige schoonmaakbeurt. Onze allesreiniger zijn zo samengesteld dat, wanneer je eenmaal begint met schoonmaken, je niet meer kan stoppen. Daarom heet het ook allesreiniger: alles in je huis moet eraan geloven. Aanrecht, vloer, badkamer en keuken, alles wordt schoon als nooit tevoren en bovendien: alles ruikt weer heerlijk fris
 
• geen kleurstoffen, parabenen, fosfaten, chloor, ammonia of zuren. 
• 100% natuurlijk, 99% biologisch afbreekbaar.
Een spannende en onverwachte combinatie van Oma’s linnenkast (lavendel; rustgevend stress-verminderend) en de rozemarijn. Als de Indonesiërs het in hun rookwaar (kretek) stoppen, dan kan het bij ons ook prima in de schoonmaak middelen toch? 
 

Het begon allemaal met de reizen die Marcel en zijn 3 dochters maakten naar Sri Lanka, Italië en Amerika. Overal raakten ze geïnspireerd door de natuur, en merkten ze hoe hun zintuigen op scherp gezet werden door de intense kleuren, de onbekende geluiden en de prikkelende geuren.
 
Marcel’s dochters wisten dat hun vader jarenlang schoonmaakmiddelen had gemaakt.Op een dag vroeg de jongste: “Waarom ruikt het in een bos altijd zo lekker, en ruiken die schoonmaakspullen altijd zo nep?”
 
Een simpele vraag - maar een wake-up call voor Marcel. Gek eigenlijk dat er zo weinig schoonmaakmiddelen zijn die écht lekker ruiken. En nog vreemder dat het ‘schoon’ uit ‘schoonmaakmiddelen’ ophoudt bij de voordeur. De wereld wordt niet bepaald schoner van de meeste schoonmaakproducten. Dat moest toch anders kunnen…
 
Marcel ging aan de slag - een zoektocht naar natuurlijke ingrediënten voor zijn eigen soap-serie: Marcel’s Green Soap. Eerst was het voor de lol en werden er wat flesjes gemaakt die zij dan thuis gebruikten.Maar al snel liep het uit de hand en werd de zeep in grotere aantallen geproduceerd. Marcel vond een zeepfabriek in Utrecht die samen met hem zijn producten wilde produceren. En samen met een aantal vrienden en collega’s van vroeger ontwikkelde Marcel een heerlijke lijn aan schoonmaakmiddelen, een soap serie zeg maar.     
Elke zeep van Marcel belooft je 3 dingen: het ruikt fantastisch, het maakt geweldig schoon en het is 100% natuurlijk.
 
Marcel’s Green Soap is een oer Hollandse start up. De doelstelling is om te zorgen dat het was en schoonmaakmiddelen schap  veel duurzamer wordt. De formulering en de verpakking en uiteindelijk ook de ondernemingen die erachter zitten. Zo wordt het asp echt een schone wereld!    
 

Milieu

Wat betekent het dat Marcel's Green Soap 100% natuurlijk is?
Het verschil met reguliere huishoudmiddelen ligt in de soort chemicaliën. Zo maken wij gebruik van plantaardige, natuurlijke biologisch afbreekbare en veilige chemicaliën in tegenstelling tot petrochemische stoffen, synthetische chemische stoffen. Elk product van Marcel’s Green Soap is zonder parabenen, zuren ammonia chloor en kleurstof. Ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor het milieu, uw huis of uw lichaam.

Maken jullie tijdens het productieproces gebruik van dierproeven?
Nee. Wij maken absoluut geen gebruik van dieren om onze producten te testen. Ook weten wij dat onze leveranciers geen dierproeven gebruiken. Daarbij zijn de producten veilig om te gebruiken in de omgeving van dieren.
 
Gebruiken jullie bestandsdelen van palm en kokosnoot?
Ja. Wij gebruiken zowel bestandsdelen van palm en kokos. Onze leveranciers van palm en kokosolie bestandsdelen zijn allemaal Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) gecertificeerde duurzame palmolie leveranciers. Daarmee ondersteunen we groeiende duurzame palm- en kokosolie producten. RSPO is de enige organisatie die actief werkt aan duurzame palmolie producten. Bij deze organisatie zijn ook partijen als het WNF, Greenpeace en Oxfam Novib aangesloten 
 
Maar palmolie daar worden toch al die regenwouden voor gekapt?
Helaas komt nog veel palmolie van plantages waar voorheen regenwoud stond. En ook wordt de grond uitgeput waardoor er erosie en bodemverarming optreedt. De RSPO probeert al dit tegen te gaan. Zij reiken certificaten uit aan palmolie plantages die op een duurzame wijze de palmolie produceren. Dit gaat natuurlijk niet altijd goed, zeker niet in landen waar corruptie wijd verspreid is. Echter Marcel denkt dat de oplossing zit in het beter monitoren en regelen van deze registraties. Als palmolie op een goed manier verbouwd wordt is dat op dit moment voor de natuur de beste manier om aan de behoefte voor dit soort olie te voldoen. 
 
Maar is het niet veel beter als er geen palmolie gebruikt wordt
Wereldwijd wordt er zo’n 40 miljard liter palmolie geproduceerd, zo’n 5 liter per elk persoon op de hele wereld. Palmolie is de meest effectieve manier om olie te produceren. Maar Marcel’s Green Soap vindt ook dat je actief moet blijven kijken naar alternatieven voor palmolie want we hebben de regenwouden veel te hard nodig!
  
Zijn Marcel's Green Soap producten biologisch afbreekbaar?
Alle producten van Marcel's Green Soap zijn 99% biologisch afbreekbaar. Onder biologisch afbreekbaar verstaan wij dat het volledige product binnen 28 dagen afbreekt in CO2 en water. De producten van Marcel’s Green Soap bevatten o.a. ook zouten. Dit wordt gebruikt voor de pH, voor het oplossen van vuil en ook om het wat dikker te maken. Zouten zijn nooit af te breken in water en CO2, dus daarom die 99% 
 
Hoe zit het met de verpakking
Alle verpakkingen van Marcel’s Green Soap zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic, ook wel HDPE genoemd. Marcel’s Green Soap is daarmee het eerste merk in Nederland dat alleen meer gebruikt plastic in zijn verpakking stopt en daarmee niets bij draagt aan de plastic vervuiling. Bovendien zijn de flessen van Marcel’s Green Soap weer prima opnieuw te recyclen, zodat er eigenlijk nooit nieuwe plastic nodig is. Dit is een veel voorkomend plastic en daarmee ook goed te recyclen. Ook omdat er geen kleurstof aan de fles is toegevoegd zijn de flessen extra goed geschikt om te recyclen.
 
Waarom geen plant plastics
Tegenwoordig kun je ook flessen maken uit planten, zoals bijvoorbeeld rietsuiker of suikerbiet. Nadeel van suiker riet is wel dat het helemaal van de andere kant van de wereld moet komen en daarmee lijkt het milieu vriendelijk maar is de CO2 footprint niet al te gunstig. En als de fles er is dan wordt hij weer weg gegooid en is er toch weer een plastic afval probleem. Daarom richt Marcel zich met name op het gebruik van recycled plastic 

Wat is dan de weg naar een meer duurzame verpakking 
Marcel wil dat iedereen alleen maar gerecycled plastic gebruikt, liefst de hele fles. Elke week worden er in Nederland zo’n 4 miljoen schoonmaakmiddelflessen weg gegooid. Marcel werkt nauw samen met partijen in Nederland en in het buitenland om plastic te gebruiken dat al eens als fles gebruikt is door de consument. En niet 10 of 15% zoals veel merken, maar liefst 100%. Op deze manier zorg je dat er geen nieuwe grondstoffen gebruikt hoeven te worden.
 
Wat moet ik doen als de fles leeg is
Een heel vriendelijk maar ook dringend verzoek. Verzamel plastic apart in. Marcel is hier zelf een aantal jaren geleden mee begonnen en realiseert zich nu dat de helft van zijn afval uit plastic bestaat! De flessen zijn gemaakt van 100 HDPE (etiket ook) waardoor het weer heel goed opnieuw te recyclen is. De fles wordt dan in kleine stukjes gesneden, het plastic wordt gewassen en dan kan het weer opnieuw gebruikt worden voor weer een nieuwe fles. 
 
Waar wordt Marcel’s Green Soap geproduceerd.
Alle producten worden geproduceerd bij een zeepfabriek in Utrecht. Deze hoorde vroeger bij een groot bedrijf maar deze grote bedrijven vaak heel Europa vanuit 1 of 2 fabrieken. Dit spaart veel kosten maar is niet altijd even goed voor het milieu omdat er alleen maar vrachtwagens kriskras door Europa rijden. Zo heeft een flesje afwasmiddel van Marcel’s Green Soap zo’n 80 kilometer afgelegd voordat het op uw aanrecht staat. Bij concurrenten is dat vaak 600 kilometer! 

Hoe zit het met de carbon footprint van Marcel’s Green Soap
Als je goed naar een CO2 footprint wil kijken van een bedrijf dan moet je goed kijken van het begin tot het einde, craddle to grave heet dat.
Omdat alles in Nederland geproduceerd wordt, vrijwel alle grondstoffen uit Nederland (of Duitsland) komen is er in het productie proces een minimale belasting voor het milieu. Wat betreft de marketing, verkoop en administratie, Marcel stuurt zelf het bedrijfje aan vanuit zijn kantoor aan huis. Geen management teams geen internationale meetings, geen woonwerk verkeer. Hierdoor is Marcel’s Green Soap al bij aanvang CO2 neutraal, want er vindt bijna geen extra uitstoot plaats. Dat vindt Marcel een veel beter manier dan eerst heel veel CO2 uit te stoten om dat vervolgens weer te compenseren. En hoe zit het met de producten bij de consument? Omdat Marcel zijn producten 99% biologisch afbreekbaar zijn en de flessen geen kleurstof bevatten wordt de belasting voor het milieu beperkt en de recycling bevordert. En omdat Marcel’s producten geconcentreerd zijn en ook de geur veel meer aanwezig is gebruik je uiteindelijk vaak net wat minder.
Hé, nobody is perfect en Marcel pretendeert ook helemaal niet dat hij er alles aan doet om het milieu zo min mogelijk te belasten. Maar hij probeert zo op zijn eigen manier ook een steentje bij te dragen.
  
Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder