Pepermunt etherische olie (mentha piperita) - Natural Heroes

10,95

Excl. BTW: €9,05

Excl. BTW:
€9,05
Model:
10 ml
Levertijd:
1-2 werkdagen
Merk:
Natural Heroes

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
  • De frisse, zoete mintgeur zorgt voor een natuurlijke opkikker 
  • Helpt je weer vrijer te ademen
  • Helpt de spieren ontspannen door de aanwezige menthol
  • Verhoogt je focus en motivatie
  • 100% puur en natuurlijk

Wat is Pepermunt (Mentha Piperita) Essentiële Olie?

De lichtzoete, koele geur van pepermunt verheldert en verfrist. Verdamp de olie in de buurt van je bureau voor motivatie en focus of tijdens je meditatie om zorgen makkelijker los te laten. Ook op het lichaam heeft pepermunt een verkwikkende werking.

Pepermunt (Mentha Piperita) is de bekendste soort van de muntfamilie en draagt dan ook de meest typische ‘pepermunt’ geur. In tegenstelling tot Mentha Arvensis ruikt de Mentha Piperita minder scherp en milder, maar is daarom zeker niet minder effectief! De olie wordt verkregen door stoomdestillatie van de bladeren.

Voordelen

Ontspant het lichaam

Pepermunt helpt het lichaam te herstellen na een intensieve work-out en is daarom een perfect ingrediënt voor een massageolie! Of verdamp de geur tijdens de Savasana na een krachtige yoga sessie.

Vrijer ademen

De geur van pepermunt helpt de luchtwegen te verzachten zodat je weer vrijer kunt ademen. Dé essentiële olie die je helpt de koude wintermaanden en haar uitdagingen goed door te komen.
 

Focus en motivatie

Pepermunt maakt de geest helder en verscherpt je focus. De geur stimuleert het denken en motiveert je, waardoor je ineens een stuk productiever wordt! Verdamp de geur geregeld op je bureau of in je kantoor, of wanneer de kinderen hun huiswerk maken.
 

Opwekkend

De koele, verfrissende geur van pepermunt maakt je wakker en vrolijkt je op. Verdamp ’s ochtends aan het begin van de dag om vrolijk wakker te worden en je te motiveren voor wat komen gaat!
 

Hoe gebruik je het?

Verwerk in DIY verzorgingsproduct of verdamp in de diffuser.

In de diffuser

Verdamp 2 druppels Pepermunt Essentiële Olie met 4 druppels Limoen Essentiële Olie en 2 druppels Basilicum Essentiële Olie voor een heldere, opwekkende sfeer in huis!

Stomen om weer vrijer te ademen

Vul een grote kom met heet water en voeg er 2 druppels Pepermunt Essentiële Olie en 2 druppels Eucalyptus Essentiele Olie aan toe. Hang er boven met je hoofd en dek je hoofd af met een theedoek. Adem 10 minuten diep in en uit en je zult merken dat je weer een stuk vrijer ademt (let op dat je je niet brandt aan de stoom)!

Wat is er zo bijzonder aan?

Pepermunt is één van de oudste medicinale kruiden die er bestaat, zo is er in Egyptische tombes van meer dan 1000 jaar v. Chr. pepermunt gevonden. Maar ook in Europa, China en Japan heeft het gebruik van pepermunt een uitgebreide geschiedenis, het kruid wordt al jarenlang gebruikt voor allerlei kwaaltjes. Pepermunt kan tot wel 1 meter hoog groeien en krijgt lila bloemetjes.

Let op: buiten bereik van kinderen houden. Zwanger, geef je borstvoeding of gebruik je medicatie? Overleg voor gebruik altijd met uw dokter. Vermijd de ogen en andere gevoelige plekjes. Niet bedoeld om in te nemen. Alleen verdund op de huid gebruiken. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 7 jaar oud.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder