Baking Soda - Bicarbonaat - Zuiveringszout - 1 kg

4,26

Excl. BTW: €3,52

Excl. BTW:
€3,52
Model:
1 kg
Levertijd:
1-2 werkdagen
Merk:
La droguerie Ecologique

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Natriumbicarbonaat is de wetenschappelijke naam van baking soda. Het wordt ook wel bicarbonaat, zuiveringszout, E500 en baksoda genoemd. Het beschikt over talrijke ecologische eigenschappen en is niet duur. De verscheidenheid en rijkdom aan toepassingen zijn verbluffend. Natriumbicarbonaat kan talrijke producten vervangen.

Overweeg daarom in plaats van waterontharders, chemische schoonmaakmiddelen, luchtverfrissers en onderhoudsmiddelen natriumbicarbonaat! Het kan als reinigingsmiddel, waterontharder, schuurmiddel, pH-regulator, luchtverfrisser en antikalkmiddel worden gebruikt... de toepassingen zijn talloos!
Natriumbicarbonaat - iets over de geschiedenis
De oude Egyptenaren gebruikten al de eigenschappen van natron, een mineraal bestaande uit natriumcarbonaat en natriumbicarbonaat. Ze onttrokken deze substantie bij de verdamping van zoutmeren en gebruikten het als zeep om hun lichaam te wassen. Deze substantie werd ook gebruikt om het lichaam te mummificeren; bicarbonaat beschikt namelijk over uitstekende dehydraterende eigenschappen.
In 1791 ontwikkelde een Franse scheikundige voor het eerst het natriumbicarbonaat zoals wij dat tegenwoordig kennen. Bij de productie en raffinage werden later verschillende verbeteringen aangebracht. Het huidige bicarbonaat wordt voornamelijk verkregen uit de chemische reactie tussen krijt en zout: twee vrijwel onuitputtelijke bronnen. Sommige uitgedroogde meren (o.a. in Canada en de VS) ontginnen tegenwoordig nog steeds natron, dat in geraffineerde vorm bicarbonaat oplevert.
 
Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder