Savon de Marseille - Pomme verte met biologische sheaboter

3,50

Excl. BTW: €2,89

Excl. BTW:
€2,89
Model:
125 gram
Levertijd:
1-2 werkdagen
Merk:
Savon de Marseille

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Bestellen

Het minimum te bestellen aantal is 2

Verlanglijst

Omschrijving

Marseillezeep of Savon de Marseille de originele Franse zeep die je op vele Franse marktjes in alle geuren en kleuren vindt. Deze zeep wordt evenals de blokken originele Marseillezeep gemaakt van plantaardige olie ( palmolie of kopraolie) met toegevoegde Shea butter ( Karitéboter) , en een natuurlijke geurolie.
Sheaboter is een plantaardige boter die wordt gewonnen uit pitten die zich in de vruchten van de shea- of karitéboom bevinden. Deze bomen groeien uitsluitend in de Afrikaanse savanne. De Afrikanen gebruiken dan ook al decennialang sheaboter om de huid te verzorgen en als allerhande huis-, tuin- en keukenmiddel.

Vroeger was sheaboter maken een lange procedure. De schillen van de pitten van de sheaboom werden gekraakt, gewassen, geroosterd en vermalen. De hieruit ontstane pasta werd gekneed en gezuiverd. Vervolgens werd de pasta verhit en uiteindelijk kwam de verse sheaboter naar boven drijven. Een behoorlijk intensief proces, dus! Tegenwoordig worden de pitten machinaal uitgeperst waarna het vet – oftewel de boter – kan worden verwerkt in cosmetica.

Voor de kleurstoffen gebruikt men levensmiddelenkleurstof.

Geweldige vochtinbrengende zeep voor de huid, en mensen met huidproblemen.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder