Lavendelolie

5,00

Excl. BTW: €4,13

Excl. BTW:
€4,13
Model:
10 ml
Levertijd:
1-2 werkdagen
Merk:
Savon de Marseille

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
100% pure lavendinolie uit de Provence. Wordt gebruikt tegen o.a. stress, insectenbeten, migraine, spierkramp en reumatische klachten. Verpakt in een flesje met een inhoud van 10 ml.


Gebruik lavendelolie uitwendig en druppelsgewijs. Gebruik zeker niet te veel want het is sterk geconcentreerd!
Lavendelolie heeft vele toepassingen:

Kalmerend:

De geur van lavendel voert je mee naar het zuiden. Je voelt als het ware de stralende Provençaalse zon. Je komt tot rust. Je slaapt 's nachts beter door bij voorkeur ca. 1 uur voor het slapen 1 of 2 druppeltjes olie op uw kussen te doen of op een zakdoekje op uw nachttafel.

Dit werkt tevens muggen afstotend.
 
Een ontspannend bad of voetenbadje
 
Neem een half kopje melk of cubje en voeg hierbij voor een bad ca. 10 druppeltjes lavendelolie en voor een voetenbadje 3 tot 4 druppeltjes. Doe dit in het lege bad en laat dit vervolgens vollopen. Door de melk zal de olie zich met het water vermengen en u aangenaam verrassen. 

Luchtverfrisser


Een druppeltje lavendelolie in eender welke kamer van je huis geeft je een frisse, aangename geur en verjaagt snel vervelende geurtjes van bijvoorbeeld huisdieren of sigarettenrook.

Je kan de Lavendelgeur in huis verspreiden via een potpourri, een verdamper, geursteentje en luchtbevochtiger. Zelfs via de stofzuiger(zak) en in de vloerzeep. Lavendelolie geeft ook leuke effecten in de wasmachine.

 
- Verdamper
 
Voor snel resultaat met een verdamper / brandertje, neem warm water, doe er naargelang de grootte van het schaaltje en uw voorkeur 4 tot 6 druppeltjes lavendelolie bij. Door de warmte van een waxine kaarsje of radiator zal het water samen met de olie verdampen en op die manier de heerlijke geur van lavendel brengen en u - indien van toepassing- snel verlossen van onaangename geur.
 
Last van nare geurtjes van bakken en/of braden, sigarettengeur, huisdieren .......? Gebruik de Lavendelolie zoals hierboven beschreven maar met wat meer druppeltjes.
 
Ingeval van droogkoken van het verdampertje is dit het gemakkelijkste schoon te maken met spiritus of het duurdere Methanol. Brandgevaar.....let op voor open vuur.
 
last van Insecten
 
Insecten houden nadrukkelijk niet van lavendel. Bij een horzel / dazenbeet (ook wel daas - paardenvlieg), muggensteek, mierenbeet of een wespensteek helpt lavendelolie om de pijn te verzachten. Doe rechtsreeks een druppeltje olie op de zere plek. Na ca. 15 min. zal de werking van de olie voelbaar zijn. Ingeval van hardnekkige beten of jeuk/pijn, herhaal dit.   (bij sommige muggensoorten, dazenbeet, mierensteek en muggensteek is dit zeker raadzaam) Probeer niet te krabben want dan vergroot u de last. Bij een bijensteek dient u eerst goed te kijken of de angel niet meer aanwezig is!
 
Last van mieren? Doe enkele druppeltjes Lavendelolie op de plaats van het mierennest en herhaal dit indien nodig. Gevolg, de mieren zoeken een ander heenkomen.
 
Last van vliegen of maden? Voor de groenbak: doe wat druppeltjes olie op de rand - deksel- van de bewaarbak en herhaal dit. Ook na het reinigen van de vuilzak-container (groenbak) doet u best wat druppeltjes Lavendelolie in de lege bak alvorens een nieuwe vuilzak te gebruiken.
 
Fris & Fit
 
Heeft u last van een verkoudheid gevoel in uw hoofd, een kater(gevoel), of een Jetlag ........, dan is er kans dat lavendelolie u er in een mum van tijd bovenop helpt.
 
Test dit eerst want het ruikt zeer sterk. 
 
Doe 1 of 2 druppeltjes olie op de binnenkant van één hand.
Wrijf goed met uw beide handen de olie warm. Maak dan van beide handen een open envelopje en snuif / adem de Lavendelgeur meermaals goed op. Na ca. 15 minuten zal dit u een beter gevoel geven.
 
 
Medicinaal
 
De ontsmettende en pijnstillende werking van lavendel is bekend. Lavendelolie mag dus niet ontbreken in de verbanddoos. Een schaafwond, brandwondje, acne / jeugdpuistjes, jeuk, koortslip of lichte ontsteking van de huid, enz., Lavendelolie rechtsreeks op de huid zal snel verlichting geven. Bij rechtstreeks gebruik op de huid nooit afdekken met een pleister of verband.
 
Het is aan te raden altijd een flesje Lavendelolie in de nabijheid te hebben, hoe sneller u het gebruikt als dit nodig is des te beter de werking is.
 
- (bos) wandeling
 
Dazen (horzel / paardenvlieg) laten u zeker gerust. Neem een kleine vernevelaar, vul deze met water en doe hier naargelang de hoeveelheid water lavendelolie bij. Schud bij gebruik het geheel goed door elkaar. Vernevel vervolgens voor het wandelen uw lichaam.Belangrijk: bescherm uw ogen en mond zodat daar geen Lavendelolie kan komen.Neem de flacon mee op stap en herhaal de verneveling indien nodig. (werkt het niet afdoende, gebruik dan wat meer lavendelolie !) Vergeet ook niet een flesje Lavendelolie mocht u toch worden gestoken of zich prikken aan distels of bramenstruiken!

ok prima te gebruiken voor de geursteentjes die u ook vindt in onze webwinkel.
Lavendelolie is heel veelzijdig. 
 
Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder