Ooh de Zeê unisex ruukwaeter

14,50

Excl. BTW: €11,98

Excl. BTW:
€11,98
Model:
50 ml
Levertijd:
1-2 werkdagen
Merk:
Ooh de zeê

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving

De geur is opgebouwd uit sandelhout, menthol, rozemarijn én Zeeuwse zeevenkel. Gebaseerd op een klassiek recept.

De naam Ooh de Zeê is geïnspireerd door de legende dat het heldenverhaal 'Odysseus' van Homerus zich deels in Zeeland zou hebben afgespeeld. Ooh de Zeê is tevens de Zeeuwse uitroep bij het zien van de zee. Een zalig ruikend verhaal in een mooi flesje dus!

Elk Ooh de Zeê product is voorzien van een label aan een blauw draadje. Aangespoeld visnet uit de Oosterschelde. We rapen het op en wrijven het onder neuzen.

Reeds in de antieke tijd werd zeevenkel gebruikt. Men vermoedt dat men al zeevenkel at voor de overlevering van het schrift. Zeelui aten tot in de 19e eeuw zeevenkel om zijn vitamine C-gehalte; zo konden ze de gevreesde ziekte scheurbuik voorkomen.

De werkzame stoffen in Zeevenkel werken als krachtige antioxidant. Franse wetenschappers onderzochten deze stoffen en concludeerden dat zeevenkel een zeer waardevolle ontstekingsremmende aanvulling is op ons dagelijks menu. Een ander onderzoek, van een Italiaans onderzoeksteam uit 2000, wees uit dat zeevenkel een antibacteriële werking en antischimmelwerking heeft.
 

Verpakking:

Glazen flesje met 50ml. origineel Zeeuws Ruukwaeter.

Ingrediënten:

Alcohol denat (alcohol), Glycerin (glycerine), Menthol (menthol), Santanium spicatum (sandelhout), Rosmarinus offcinalis (rozemarijn), Crithmum martitimum (zeevenkel).

Voor uitwendig gebruik.

Ambachtelijk bereid in Zeeland.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder